TÜYAP KAYSERİ 8. MOBİLYA FUARINA HAZIRLANIYOR..

TÜYAP KAYSERİ 8. MOBİLYA FUARINA HAZIRLANIYOR
Anadolu'nun tam ortasında yer alan Kayseri tarih boyunca önemli ticaret yollarının üzerinde yer almış, İpek Yolu'nun Kayseri'den geçmesi nedeniyle tarihin her döneminde başlıca ticaret merkezlerinden birisi olmuştur. Kayseri denilince ilk akla gelen sektör Mobilyadır.  Türkiye’de yatak, baza ve kanepe üretiminin büyük çoğunluğu Kayseri’de gerçekleşmektedir. Şehirde kayıtlı olarak büyük, orta ve küçük ölçekli yaklaşık bin 500 mobilya üreticisi faaliyet göstermektedir. Bu firmaların 600'ü seri üretim yapan firmalardır. Kayseri 30 farklı ülkeye yıllık 2.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirilmektedir ve bunun önemli bölümünü Kayseri Mobilya'sı oluşturmaktadır. 2023 yılında 5 milyar dolar seviyesine çıkması hedeflenen ihracat oranının yine büyük bir kısmının mobilya sektörünün başarısı ile gerçekleşmesi planlanmaktadır.

TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak Haziran ayında 40.yılımızı kutladık. 40 yıldır Türkiye'de ve Dünya'nın çeşitli bölgelerinde hemen her sektörde fuarlar düzenlemekteyiz. Kayseri, Anadolu'nun en önemli sanayi şehirlerinin başında gelmektedir. TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak şehrin bu öneminin bilinciyle 2007 yılında bölge satış ofisimizi faaliyete aldık.  2011 yılından itibaren ise her yıl düzenli olarak KMOB- Kayseri Mobilya Fuarı'nın düzenlemekteyiz. 2019 yılı Şubat ayı itibariyle Kayseri OSB Müdürlüğü tarafından yatırımı gerçekleştirilen, Grubumuzun 9.uncu fuar merkezi olan toplam 150 bin metrekare taşınmaz üzerine kurulu, 12 bin metrekare sergileme alanı bulunan uluslararası nitelikteki Anadolu'nun en modern fuar ve kongre merkezinin işletmesini üstlenmiş durumdayız. KOSB- TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimizde düzenleyeceğimiz ilk fuarımız  9- 13 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz KMOB 2019- Kayseri 8. Mobilya Fuarı olacaktır. Yeni fuar merkezimizde düzenleyeceğimiz ilk mobilya fuarı, şehirdeki tüm sanayici, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarında büyük heyecan ve beklenti uyandırmış, fuarımızın Kayseri Mobilyasının yurtdışında daha geniş kitlelere tanıtılması ve yeni ticaret bağlantılarının kurulmasına yönelik çok önemli bir buluşma noktası olması hedeflenmiştir. TÜYAP Fuarcılık Grubu’nun 40 yıllık tecrübesi ışığında pazarlama çalışmalarına gösterilen önem ve özenle bu yıl hem ziyaretçisi hem de katılımcısı açısından              çok güçlü bir fuara imza atacağız.

Dünya'nın konusundaki en büyük ve önemli fuarlarının düzenlendiği Almanya ve Çin gibi ülkelerde fuar turizminin şehirlerin ekonomisine katkısı çok büyüktür. Fuarın düzenlendiği tarihlerde kent ekonomisi şehir dışından gelen katılımcılar, yerli ve yabancı ziyaretçilerle büyük kazanç sağlar. Kayseri için de benzer durum geçerlidir. Kayseri Mobilya Fuarı, şehirde yer alan otellere, restaurantlara, alış- veriş merkezlerine, ulaşıma, hediyelik eşya satan küçük işletmelere kadar canlılık getirecek, şehrin ekonomisine hareketlilik kazandıracaktır.
Fuarımızda 65 mobilya üreticimiz beş gün boyunca ürün ve hizmetlerini sergileyecekler

Gerçekleştirdiğimiz yedi mobilya fuarında toplam 2.868'i yabancı 348.712'si yerli ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği(KAYMOS) işbirlikleri ile, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO), Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu, Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB), Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası ve KOSGEB'in destekleri ve katılımcı firmalarımızın talepleri doğrultusunda yurtdışı alım heyeti ve yabancı ziyaretçi çalışmalarımızı doğrudan alıcı konumundaki ülke ve yeni pazarlara yoğunlaştırmış durumdayız. Yurtiçinde ise 41 farklı şehirden sanayi ve ticaret odaları, meslek birlikleri aracılığıyla ve mobilya satış noktalarına doğrudan ulaşarak, nitelikli iş insanlarının fuarımızı ziyaret etmelerini planlamaktayız. 2019 yılında hedefimiz düzenlediğimiz son fuarımızdaki 55.830 olan yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçi sayımızı önemli ölçüde arttırmaktır.

Fuarımızın yabancı ziyaretçi ve alım heyeti çalışmalarımız Kayseri OSB Dış Ticaret İstihbarat Birimi ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle, yurtdışı ticaret ataşelikleri ve TÜYAP Yurtdışı ofislerimiz ve temsilciliklerimiz kanalıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Umman, Dubai, Katar, Kuveyt, Libya, Ürdün, Fas, Filistin, İsrail, Çekya, İsveç, Belçika, Hollanda, Belarus, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Almanya, Sudan, Somali, Çad, Ütopya, Nijer, Burkina Faso, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Irak, Suriye, Azerbaycan, Tacikistan,
Türkmenistan, Kazakistan gibi ülkelerde yürütmekteyiz. Özellikle yabancı ziyaretçinin sayısından ziyade niteliği büyük önem arz etmekte olup, geçtiğimiz fuarlarda katılımcı firmalarımız ile nitelikli yabancı alıcılar arasında milyon dolarları bulan iş bağlantıları kurulmuştur.

Katılımcılarımız en yeni; ev mobilyaları, yatak, yemek odaları, oturma grupları, kanepe ve sandalyeler bebek- genç odaları, modüler mobilya, ofis- büro mobilyaları, yatak- baza grupları, ray dolap sistemleri, cafe- restaurant mobilya grupları, LCD- plazma TV üniteleri, bahçe mobilya ve ekipmanları modellerini görücüye çıkaracaktır.
Ziyaretçi profilimiz; mobilya mağazaları, bayiler, toptancılar, dağıtıcılar, ihracaatçılar, ithalatçılar, profesyonel satın alma yetkilileri, mimarlar, iç mimarlar ile endüstriyel              tasarımcılardan oluşmaktadır.

Fuarımızda yer alacak katılımcı firmalarımızın tamamına yakını halihazırda ihracaat yapan, gerekli belgelere sahip, yetkinlik ve nitelikte  mobilya üreticilerinden oluşmaktadır. Net sergileme alanı  7 bin metrekare olarak planladığımız fuarımız % 65 doluluğa ulaşmış olup, Ağustos ayı başında satış çalışmalarımızı tamamlamayı planlamaktayız. Bu tarihten iitibaren fuarımızın özellikle yurtdışı pazarlama faaliyetlerine yoğunluk vererek, alım heyetleri çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Anadolu'nun alt ve üst yapısı bakımından en modern ve uluslararası nitelikteki fuar merkezinde şehrimize yakışır alanımızda düzenleyeceğimiz fuarımızda Kayseri Mobilya sanayicimiz Mobilya trendlerine yön verecek en yeni modellerini KMOB- Kayseri 8. Mobilya Fuarı'nda görücüye çıkaracak, ziyaretçilerin beğenilerine sunacaktırlar.

Mobilya fuarımızın sonrasında, 2020 yılında fuar alanımızda düzenleyeceğimiz Tarım ve Hayvancılık, Yapı- İnşaat (Çelik Kapı, Pencere ve Cam Teknolojileri), Yatak- Uyku Teknolojileri, Mobilya Yan Sanayi gibi sektörel/ ihtisas fuarlarıyla bölge sanayisine, bunun yanında, Ev'leniyoruz (Evlilik Hazırlıkları), Yöresel Ürünler- Gurme ve Kitap Fuarlarıyla da şehrin ekonomik, turizm ve kültürel hayatına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,
TÜYAP TÜM FUARCILIK YAPIM A.Ş